Click here to edit title

Începe cu Noi !

Vrei să beneficiezi la maximum de anii de studenție? Începând cu noul an academic 2014-2015 , Senatul Studentesc al ASEM, deschide aplicările pentru membrii noi.

Dacă dorești:

  • Să promovezi un mod activ de viață,
  • Să devii un tînăr experimentat,
  • Să fii vocea studenților din ASEM,
  • Să cunoști studenți cu viziuni similar.

Nu ezita să faci parte din echipa Senatului Studențesc al ASEM!

 Căutăm studenți proactivi ce își doresc să aibă un impact în societatea lor și caută să dobândească abilități practice în domeniul de studiu și nu numai!

Beneficiile Senatului Studenţesc al ASEM

Iată câteva dintre motivele pentru care merită să devii membru Senatului Studenţesc al ASEM

Socializare

Senatului Studenţesc al ASEM îți oferă posibilitatea să cunoști oameni noi, să-ți lărgești rețeaua de contacte, unind oamenii cu idei și principii asemănătoare cu ale tale.

Senatului Studenţesc al ASEM îți oferă oportunitatea de a aplica ceea ce înveți la facultate, astfel încât cunoștințele pe care le-ai obținut să nu rămână doar teorie. Ai șansa să-ți dezvolți abilitățile lucrând la proiecte și în cadrul departamentelor.

Dezvoltare personală

Datorită Senatului Studenţesc al ASEM , poți participa la diferite traininguri care te vor ajuta să crești ca personalitate, să-ți organizezi mai bine timpul și activitățile, să-ți dezvolți sau să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare, de lucru etc. 

Leadership

Senatului Studenţesc al ASEM este o platformă de dezvoltare a abilităților de leadership, care îți oferă posibilitatea de a coordona o echipă, de a planifica și de a mobiliza alți oameni pentru a obține rezultate valoroase.

Impact în societate

Omul este o ființă socială. Suntem influențați de mediul în care trăim și, la rândul nostru, îl influențăm într-o anumită măsură. AIESEC îți oferă șansa să aduci un impact pozitiv în societate, să contribui la progresul acesteia, organizând proiecte care dezvoltă și care te dezvoltă.

Contacte

Fiind în Senatului Studenţesc al ASEM , colaborezi cu mai multe companii care sunt în căutare de tineri talentați, cu potențial. Astfel, ai posibilitatea de a fi ulterior angajat în una dintre ele.

Proiecte și conferințe internaționale

Senatului Studenţesc al ASEM se implică activ în procesul de globalizare, de ștergere a frontierelor în gândire, a stereotipurilor și a ideilor preconcepute. 

Procesul de selecție

1) Formularul de aplicare îl găseşti online şi este primul pas al procesului de selecţie pentru viitorii membri a Senatului Studenţesc al ASEM . Completând aplicarea ne ajuţi să te cunoaştem şi să aflăm motivaţia ta de a fi parte a echipei Senatului Studenţesc al ASEM .
2) La următoarea etapă vei fi invitat la un interviu, care ne va ajuta să cunoaştem mai multe despre abilităţile şi competenţele tale.
3) La această etapă eşti telefonat pentru a fi anunţat că ai trecut cu succes toate etapele procesului de selecţie. În această perioadă vei afla mai multe despre platforma Senatului Studenţesc al ASEM şi experienţa de leadership pe care o oferă.

Întrebări și răspunsuri

Întrebare: Cât timp trebuie să aloc activităților Senatului Studenţesc al ASEM ?
Activitatea în Senatului Studenţesc al ASEM nu necesită un număr de ore prestabilit. Fiecare membru se implică în activităţi după principiul: cu cât mai mult investești, cu atât mai multe beneficii ai. Depinde de tine cât și cum vrei să obţii.


Întrebare: De ce să investesc timp în Senatului Studenţesc al ASEM ?
Senatului Studenţesc al ASEM oferă membrilor săi multe oportunităţi şi posibilităţi:

  • Să promovezi un mod activ de viață,
  • Să devii un tînăr experimentat,
  • Să fii vocea studenților din ASEM,
  • Să cunoști studenți cu viziuni similar.
Este la discreţia fiecăruia dacă vrea să beneficieze de ele.


Întrebare: Primești remunerări materiale dacă ești membru Senatului Studenţesc al ASEM ?
Ca organizație neguvernamentală, Senatului Studenţesc al ASEM nu are niciun fel de finanțare, în afară de parteneriate pentru proiectele ce le implementează. Cea mai bună remunerare totuși este experiența profesională și personală oferită de oportunitățile de care poți profita în Senatului Studenţesc al ASEM .


Întrebare: Trebuie să fiu student la o facultate cu profil economic ca să devin membru Senatului Studenţesc al ASEM ?
Pentru a fi membru Senatului Studenţesc al ASEM, trebuie să fii student la zi  la o facultate din cadru ASEM  şi prezenta motivație.


Întrebare: Cine vă finanţează?
Senatului Studenţesc al ASEM este o organizaţie care se autofinanţează. Sursele principale de venituri sunt companiile partenere, care susțin proiectele implementate de Senatului Studenţesc al ASEM .


Întrebare: Trebuie să plătesc o taxă pentru a intra în Senatului Studenţesc al ASEM ?
Nu.